Edukacija „Kuriame iš odos“

Atgal

Edukacija „Kuriame iš odos“

Bajorų kaimo biblioteka


Balandžio 30 dieną Bajorų bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas „Kuriame iš odos“. Džiugu, kad jau antrą kartą susikurti rankdarbius mokė kolegė, Duokiškio filialo vyresn. bibliotekininkė Danutė Vigėlienė. Pirmą kartą pasipuošėme sagėmis-gėlėmis iš odos, o šį kartą kūrėme apyrankes. Šis sumanymas kilo prieš dvejus metus, bet pamaišė koronaviruso pandemija ir edukaciją teko nukelti. Gausiai susirinkusios edukacijos dalyvės grožėjosi duokiškietės Mirandos Navickienės sukurtomis apyrankėmis, gėlėmis, kitais rankdarbiais. Bibliotekoje balandžio, gegužės mėn. veikia Mirandos paroda. Danutė supažindino su darbo eiga, odos subtilybėmis. Ir prasidėjo darbas: matavimas, kirpimas, klijavimas, skylučių prakalimas, pagražinimas. Netgi reikėjo plaktuku pasidarbuoti. Danutė vos spėjo suktis: reikėjo ir kartu padirbėti ir įvairių patarimų dėl spalvų suderinimo, papuošimo apyrankių. Smagu buvo stebėti, kaip dalyvės kūrybingai dirbo. Kiekvienos apyrankė gavosi vis kitokia - spalva, išvaizda. Kiekviena įdėjo savo rankų šilumos, kūrybinės ugnelės. Į užsiėmimą atėjo kelios moterys, kurios per pirmąją edukaciją buvo susikūrusios sages-gėles, tad dabar apyrankes prisitaikė prie gėlių.
Taip paminėjome 22-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, kurios tema – „Tvari biblioteka“. Prisidėjome prie daiktų antro gyvenimo. Apyrankes kūrėme iš jau nebenešiojamų striukių, rankinių. Tad nebenaudojama oda dar kartą panaudota ir prisidėta prie tvarumo.
Džiaugiuosi, kad edukacijoje dalyvavo nemažai moterų ir net keturios mergaitės, ir vienas berniukas. Po edukacijos ėjome ragauti arbatų, pyragų, aptarėme tolimesnes veiklas. Ką dar gražaus, įdomaus galėtumėme susikurti per kitą susitikimą.
 
Bajorų filialo vyresn. bibliotekininkė Virginija Krasauskienė