Lėlių teatro svetainės lankymo savaitė

Atgal

Lėlių teatro svetainės lankymo savaitė

  2022-04-01

Kovo 21 d. – Tarptautinė lėlininkų diena. Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje jau 25 metus yra lėlių teatro svetainė. Joje įkurta teatrinių lėlių ekspozicija. Lėlės čia „gyvena“ nuo pat teatro įsikūrimo dienos. Jų visų šeimininkas yra pati pirmoji svetainės lėlė pelėdžiukas Mikis, kuris smagiai įsitaisęs lentynoje laukia čia užsukančių smalsių vaikų.
Kovo pabaigoje paskelbta lėlių teatro svetainės lankymo savaitė „Pasisveikink su lėle“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Svetainę aplankė virš 10 grupių iš rajono ugdymo įstaigų. Viešėjo ne tik patys mažiausieji – darželinukai, bet ir pradinių klasių mokiniai. Bibliotekininkės lankytojams pasakojo apie čia esančių  įvairių rūšių lėles: pirštukines, pirštinines, lazdelines, sicilietiškas marionetes ir kt., kalbėjo iš kokių medžiagų jos pagamintos. Patys smalsiausieji uždavinėjo įvairius klausimus. Jiems rūpėjo, kiek iš viso čia yra lėlių, ar jos turi vardus ir kas juos išrenka, kodėl vienos lėlės didesnės, o kitos mažesnės. Drąsiausieji ėmė į rankas lėles ir vaidino pasaką „Katinėlis ir gaidelis“, Justino Marcinkevičiaus poemą „Greitoji pagalba“. Vaikams patiko vaidinti lapę, katiną ar kitą veikėją. Vaidindami jie galėjo keisti balso tembrą, kalbėti garsiau ar tyliau. O kiekvienas vaidintojas sulaukė žiūrovų garsių plojimų. Būti pasakoje ją žaidžiant mažiesiems norėjosi dar ilgai.
Lankytojai džiaugėsi galėję susipažinti su lėlių teatro svetaine, kuri atvira kiekvienam – žaidžiančiam, skaitančiam, vaidinančiam!
 
Vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja Aušra Žukauskienė