Rytiniai pasakų skaitymai mažiesiems

Atgal

Rytiniai pasakų skaitymai mažiesiems

Kavoliškio kaimo biblioteka


Pasakos niekada nepraras aktualumo, ypač jei kalbame apie vaikus. Tai priemonė nugalėti kylančius konfliktus, problemas, rasti išeitį. Vaiko sąmonė veikia kitaip nei suaugusiojo, todėl apie gyvenimo tiesas, sunkumus ir pasaulį, geriausia sužinoti iš pasakų. Balandžio 27 dieną Kavoliškio bibliotekoje vyko rytiniai pasakų skaitymai mažiesiems.  Pasiklausyti pasakėlės sugūžėjo Rokiškio mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ Kavoliškio skyriaus darželinukai ir jų auklėtojos: Daiva Lapelytė ir Lina Kirstukaitė. Skaitėme pasaką apie Mikę Melagėlį, pagal Motiejus Valančius apsakymą. Melagio duonos tikriausiai kiekvienas esame paragavę dar vaikystėje, kai reikėjo nuslėpti vieną ar kitą šunybę. Vieni pomėgį meluoti ten ir paliko, kiti gi ir užaugę negali gyventi be melo. 
Istorijoje „Mikė melagėlis“ nurodoma, kiek žalos daro melas. Mikės melais apsigavusieji žmonės, esant ir tikram pavojui, nebetikėjo. Su vaikais padarėme išvadą: meluoti yra negražu ir gėda. Pasižadėjome vieni kitiems nemeluoti. Pasakos užtvirtinimui pažiūrėjome mokomąjį filmuką „Didžiosios lenktynės“. Tai pamokantis ir gerai pasibaigiantis pasakojimas taipogi apie melą.
Paprasta tiesa yra ta: kad baigus skaityti ar sekti pasaką, apima jausmas, kad labiau suartėji su mažaisiais klausytojais. Pasakų skaitymas viena puikiausių priemonių artumui ir pasitikėjumui kurti. Taip susidraugaujame ir užsiauginame mūsų mažuosius skaitytojus.
Kavoliškio filialo vyresn. bibliotekininkė Jūratė Bulavienė