Popietė „Velykų spalvų mozaika“

Atgal

Popietė „Velykų spalvų mozaika“

Panemunėlio kaimo biblioteka


Pažadinus, kas buvo užmigdyta,
Velykų saulė patekėjo rytą,
Prikelė žolę, medį, plukės žiedą
Ir vis linksmiau per aukštą dangų rieda.
 
Pavasarinis lietus  nuplovė paskutinius žiemos pėdsakus: akį džiugina medžių pumpurai, snieguolės ir krokai, sielą aukštyn pakyli linksmas paukštelių čirenimas – Velykos.
Margučiai – pagrindinė ir šventinio stalo, ir interjero puošmena. Juos skutinėjame, dažome vašku, svogūnų lukštais ar įsukusios į natūralaus šilko skiautes, apklijuojame žolelėmis, karpiniais, išgražiname dekupažo technika. Margindamos kiaušinius dažnai atskiriame: vienus dėsime ant stalo, ritinėsime, kiti taps šventės puošmena, dovana einant į svečius ar papildys kruopščiai kaupiamą originalių margučių kolekciją.
Balandžio 8 dieną panemunėliečiai rinkosi į bibliotekoje vykusią popietę „Velykų spalvų mozaika“. Pirmiausia buvo supažindinti su senaisiais Velykų papročiais ir tradicijomis Aukštaitijoje ir pakviesti į kūrybines dirbtuvėles išmokti kiaušinius dekoruoti vandeninėmis spalvomis. Popietės dalyvės apžiūrėjo parodą „Velykos kiekvienoj širdy“. Pasigrožėjome Aldonos Bernatavičienės vandeninėmis spalvomis nuspalvintais margučiais, taip pat labai kruopščiai deimantinių mozaikų karoliukais dekoruotais kiaušiniais.
Popietės dalyviai džiaugėsi savo dekoruotais margučiais, jaukiai praleista popiete. Kitais metais žadėjome  kiaušinius apmegzti, apnerti ir pasipuošti velykinį medį.
Panemunėlio miestelio bibliotekininkė Dalia Giriūnienė