AROMATERAPIJOS edukacija

Atgal

AROMATERAPIJOS edukacija

Salų kaimo biblioteka


Kovo 18 d. Salų bibliotekoje vyko aromaterapijos edukacija, kurią vedė lektorė – edukatorė Virginija Augenienė, į Salas atvykusi iš Panevėžio. Jos pagrindinė profesija – vaistininkė, tačiau paraleliai visą savo gyvenimą domėjosi aromatais, kvapais, kvapniosiomis medžiagomis ir  jų poveikiu žmogaus sveikatai. Aromaterapijos edukacijos metu susipažinome su aromaterapijos atsiradimo istorija, dabartimi ir jos panaudojimo būdais.
Susirinkusios į edukaciją moterys šiek tiek sutriko, nes kiekvienai buvo parengtas rašiklis ir lapas popieriaus. Įvairios mintys pradėjo suktis galvose: gal reiks konspektuoti, užsirašinėti... Tačiau viskas buvo paprasčiau, – tereikėjo išsirinkti sau tinkančius, kvepiančius kvapus ir juos pasižymėti. Ši informacija tapo labai naudinga , jau kitame etape – kuriant savą aromatą. Kiekviena išsirinkome ir susikūrėme sau, ir tik sau,  tinkamus kvapus ir susikūrėme asmeninį aromatą.
Edukatorė Virginija Augenienė ne tik supažindino ne  su begale kvapų. Ji  padėjo juos susikurti, davė daug naudingų patarimų kaip juos naudoti buityje, pasipuošime. Parodė kaip ir kokius būtų galima pasidaryti asmeninius pomanderius – pakabukus, apyrankes ir sapnų sages prisodrintus savu susikurtu kvapu.
Salų filialo vyresn. bibliotekininkė Rasa Kalnietienė