Edukacija „Deginti darbeliai“

Atgal

Edukacija „Deginti darbeliai“

Laibgalių kaimo biblioteka


Kovo 25 d. 16 val. Laibgalių bibliotekoje vyko edukacija „Deginti darbeliai“, ją vedė Laibgalių gyventojas Jonas Stunženas. Šiai edukacijai buvo pasiruošta iš anksto: išrinkta tam tinkama mediena, pieštuku nupieštas norimas paveikslėlis. Daugelio medžio apdirbimo subtilybių mes nematėme, tačiau  daug įdomaus sužinojome apie patį medį. Juk medžiai labai skirtingi, skirtingos jų savybės, ir todėl, labai svarbu žinoti kuriam tikslui bus naudojama mediena, kaip ji turi būti laikoma, džiovinama.
Medžio deginimas, tikrai nėra sudėtingas. Svarbu turėti deginimo įrankį ir tinkamai paruoštą medinį paviršių. Išdeginti galima bet kokį patikusį užrašą, ornamentą, piešinį. Taip galima pasigaminti įvairių suvenyrų, paveikslų ar papuošalų. Savo rankomis pagaminti darbeliai yra originalūs ir labai tinka dovanoms. Išmėginti deginimą galėjo visi norintys, daugeliui sekėsi  ir labai patiko. O kad būtų dar įspūdingiau , gaminį nusprendėme pagražinti spalvomis. Aišku teko ir medžio šonus pašveisti ir dulkes nuvalyti. Tada ėmėmės kitų darbų, visas grožis atsiskleidžia tik jį padengus medžio laku, geriausia net keliais sluoksniais. Todėl visiškai baigtą darbą pamatysime tik po keleto dienų, leisime jam visiškai išdžiūti, o tada rasime jam tinkamą vietą „Gandrų“ muziejuje.
Edukacija buvo labai įdomi ir reikalinga augančiam jaunimui. Juk visai smagu sužinoti kažką naujo, pačiam prisidėti prie darbų, smagiai praleisti laiką, atrast naujų idėjų.