Teatralizuotas skaitymas , skirtas Ievai Simonaitytei, Pandėlio miesto bibliotekoje

Atgal

Teatralizuotas skaitymas , skirtas Ievai Simonaitytei, Pandėlio miesto bibliotekoje

Pandėlio miesto biblioteka


„Ryto rasoj atsipraususi, užtekėdama skaisčiai prašvito pavasario saulutė. Lyg mergaitė, jauna, daili, pasipuošusi, ji nori pamatyti savo veidą Įsros upės vandeny. Bet krantus sergstą krūmeliai, rodosi“, tyčia lankstosi vienas prie kito lyg išdykaują vaikučiai, kurie dedasi turį kaži kiek paslapčių į vienas kito ausį pripasakoti, ir niekur negali saulutė pro juos prasiskverbti. Ieva Simonaitytė, „Aukštujų Šimonių likimas“
Šiemet sukako 125 metai, kai gimė rašytoja, autobiografinių apysakų ir romanų kūrėja Ieva Simonaitytė. Siekdamas pažymėti šią sukaktį ir rašytojos kūrybos svarbą Seimas 2022-uosius yra paskelbęs Ievos Simonaitytės metais. Todėl ir mes Pandėlio bibliotekos lankytojai, išgirdę, kad Bajorų „Vidurdienio damų“ klubo moterys sukūrė teatralizuotą skaitymą pagal O. Pajedaitės atsiminimų knygą „Ji buvo Simonaitytė“ (režisierė Nijolė Čirūnienė), nusprendėme pasikviesti į savo biblioteką. Ir tikrai neapsirikome, neprailgo tos „8 stotelės iš rašytojos gyvenimo“, sužinojome tiek paslapčių, kad vėl norisi imti į rankas ir iš naujo perskaityti visas Ievos Simonaitytės knygas.
Popietėje dalyvavo pandėlietė, buvusi lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Genovaitė Samulėnienė, kuri pasidalino prisiminimais apie susitikimus su rašytoja, (o jų buvo du). Nors ir garbaus amžiaus, tačiau labai guvi, geros atminties mokytoja, visus sužavėjo savo šmaikščiu pasakojimu. Greitai pralėkė popietės laikas, liko tik gražus prisiminimas ir „Vidurdienio damų“ dovanota gėlė.
Pandėlio miesto vyresn. bibliotekininkė Aušra Skaburskienė