Knygos bičiulių paradigma

Atgal

Knygos bičiulių paradigma

Kavoliškio kaimo biblioteka


Pastaruoju metu vis daugiau laiko atima socialiniai tinklai ir naujienų portalai, o gaunamos žinios tampa itin fragmentuotos. Pasaulio įvykiai verčia jaustis neramiai ir nejaukiai, todėl knygą į rankas imame norėdami atitrūkti nuo kasdienybės, panirti į fantazijų pasaulį ar išmokti naujų dalykų, tobulėti dvasiškai. Vasario 25 dieną Kavoliškio bibliotekoje vyko perskaitytų knygų aptarimas - Knygos bičiulių paradigma. Prasidėjusi diskusija, buvo lengvai nejauki visiems dalyviams, nepaliaujamai galvojant apie įvykius, mūsų gyvenimą, mus pačius.
Popietėje pasidalinome mintimis ir emocijomis apie perskaitytas knygas: Delia Owens „Ten, kur gieda vėžiai“, Waris Dirie „Dykumų gėlė“, Kimberley Chambers „Geluonis“, Louise Penny „Mirties šaltis“ ir kt. Diskutuodami dalyviai pažadina jausmus ir atveria savo vidinį pasaulį. Atsiplėšdami nuo tikrovės, lyg iš paukščio skrydžio pamatome savo problemas, kurios slepiasi herojų likimuose. Net nepastebime, kad skaitymas suteikia jėgų ar įkvėpimo. Tuo pačiu, linksmina, nuramina, priverčia juoktis ar verkti. Todėl skaitymas yra labai naudingas ir reikalingas mūsų atšiauriame pasaulyje. Jis neabejotinai, kaip ir muzika ar kita pozityvi kūrybos išraiška, gydo širdį ir leidžia išvengti niūrios vienatvės. Knygos mūsų gyvenime užima tiek pat daug vietos kaip ir darbas, bendravimas, ar kita veikla. Knygos yra puiki draugija.
Žinios, sukauptos perskaičius begalę literatūros, padės palaikyti įdomų pokalbį. Visada turėsite ką pasakyti ir nebus gėda, kad kažko nesuprantate. Galėsite bendrauti pačiomis įvairiausiomis temomis, todėl aplinkiniai jus laikys ne tik protingu, bet ir patraukliu žmogumi.
Kavoliškio filialo vyresn. bibliotekininkė Jūratė Bulavienė