Vasario 14 –ąją popietė „Menas. Muzika. Meilė.“

Atgal

Vasario 14 –ąją popietė „Menas. Muzika. Meilė.“

Martynonių kaimo biblioteka


Popietėje buvo pristatyta Virginijos Augėnienės tapytų paveikslų paroda. Jos pristatymo metu, smuiku grojo atlikėjas Robertas Ruželė. Pačios autorės nebuvo, tad klausydami smuiko garsų bandėm pajusti, ką mums sako paveikslai. Kiekvienas dailininkas, tapytojas ar mokinys savo kūriniu atskleidžia savo jausmus, pergyvenimus. Kalbėjome apie įvairių tipų meilę – meilę žmogui, meilę artimui, tėvynei, vaikams, darbui
Apie meilę, jausmus rašo mūsų rašytojai ir poetai, ją dainuoja visa Lietuva. Susirinkę į popietę, skaitytojai galėjo išsirinkti jam patikusią knygą apie meilę. Tai Kristinos Sabaliauskaitės istoriniai meilės romanai, Irenos Buivydaitės. Agnės Bausienės, Elena de Strozzi meilės istorijos, kurias skaito ir jauni, ir pagyvenę.
Meilė turi ir kitą spalvą, kitą prasmę. Ciceronas Mintijo: „Mums brangūs tėvai, vaikai, artimi giminaičiai, bet visi meilės vaizdiniai jungiasi viename žodyje „Tėvynė“, kuris doras žmogus suabejojo numirti už ją, jeigu tuo gali atnešti jai naudos.“ „Juodinti savo tėvynę – reiškia ją išduoti“, - teigė V. Hugo.
Vasario 16-ąjai - Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skaitėme eiles apie Lietuvą, meilę tėvynei, žmogui.
Martynonių filialo bibliotekininkė Rita Inčiūrienė