Aš – saugus internete!

Atgal

Aš – saugus internete!

  2022-02-14

Vasario 8 d. paskelbta Saugesnio interneto diena. Ji  minima daugelyje pasaulio šalių jau 20-ą kartą. Tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.
Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriuje visą savaitę vyko įvairios šviečiamosios veiklos, skirtos paminėti saugesnio interneto savaitę “Kurkime geresnį internetą kartu!“.
Ne tik vaikai, bet ir suaugusieji buvo kviečiami dalyvauti saugesnio interneto savaitės “Kurkime geresnį internetą kartu!“ veiklose: protų mūšyje, interaktyviame užsiėmime „Nuotraukų skelbimas internete“, žaidime „Interlandas“ , edukacinėse pamokėlėse „Internetiniai žaidimai“, „Internetiniai draugai“. Su pačiais mažiausiais vyko pokalbis „O ką gi galima veikti be interneto?“. Vieni vaikai  siūlė žaisti kamuoliu, kiti leisti aitvarus, dar kiti rekomendavo skaityti knygas. Patiko atlikti užduotis iš knygelės „Aš saugus internete!“. Didžiausio susidomėjimo iš siūlytų veiklų paauglių tarpe sulaukė žaidimas "Interlandas", o suaugusiesiems labiausiai patiko dalyvauti protų mūšyje "Aš ir internetas".
 
Vaikų ir jaunimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė Vida Ruželienė